Klusgids

Voegen van mozaïektegels

Schermafbeelding 2022 06 29 om 11.50.17

Dit artikel komt na het plaatsen. Lees hier: mozaiek tegels plaatsen.

Begin met het voegen van mozaiektegels zodra je de stappen van het plaatsen succesvol doorlopen hebt. Lees ook deze stappen van het voegen vooraf goed door, voordat je aan de slag gaat. Zodra je het hele oppervlak gehad hebt met plaatsen, dient de lijm eerst goed uit te harden. Hierna kan je beginnen met voegen. Kies een voegmiddel dat geschikt is voor de toepassing (wand, vloer, zwembad of … ). Kies daarnaast een kleur die goed past bij de mozaiek tegels. We raden je aan om het voegmiddel en de kit van hetzelfde merk te kopen, zodat de kleuren zoveel mogelijk overeenkomen.

  1. Maak een voeg altijd aan met een mixer, niet met een troffel. Dit zorgt dat je minder water hoeft te gebruiken, waardoor de voeg de juiste kleur krijgt wanneer deze opgedroogd is.
  2. Maak het voegmiddel aan zoals op de verpakking wordt voorgeschreven. Verdeel dit over het oppervlak. Gebruik voor het verdelen een spaan.
  3. Controleer of alle voegen goed voorzien zijn van voegmiddel. Let er goed op dat er geen luchtbelletjes of openingen zitten.
  4. Zodra de voeg goed droog is, kan je beginnen met poetsen. Controleer de verpakking van het voegmiddel voor de tijd die nodig is om de voeg te laten drogen. Gebruik voor het poetsen een spons en ruim voldoende water.

Mozaiek tegel klusgids

Geef een reactie