Trends en ontwikkelingen

De 3 laatste Tegeltrends

Schermafbeelding 2022 06 29 om 12.33.41

Ieder jaar zijn er weer nieuwe tegeltrends en ontwikkelingen die ons land vanuit andere delen van de wereld bevangen. Zo zien we bijvoorbeeld Marokkaanse tegels die onze badkamers een mediterraanse uitstalling geven. Maar welke trends en ontwikkelingen zullen we dit jaar nog meer gaan zien op het gebied van tegels?

Bijzondere tegels

Onze tegels zijn vrijwel altijd in ontwikkeling. Wat we de laatste tijd meer zien en ook meer verwachten voor 2018 zijn tegels in alle kleuren en maten. Waarbij vooral grotere maten ook populairder aan het worden zijn. Deze kunnen zowel buiten als binnen gebruikt worden, waar binnen vooral de keuken en de hal geliefd is voor de toepassing van deze tegels.

Ook tegels met een speciale print zien we tegenwoordig terug. Dit omdat men op deze manier in vrijwel iedere wens kan voorzien. Wilt u een speciaal patroon dat doorgaans niet beschikbaar of zelfs te maken is? Dan kan het tegenwoordig wél geprint worden met een 3D printer.

Grotere tegels

We zien tegels van 60 maal 60 centimeter al als grote tegels. Echter zullen we de komende jaren steeds grotere tegels gaan zien. Zo zien we tegels van 120 maal 60 of 100 maal 100 tegenwoordig al terugkomen. Een grote tegel geeft namelijk een ruimtelijker gevoel in een woning, en een grotere woning geeft een luxere sfeer. Een nadeel van grotere tegels is dat deze minder goed op maat zullen passen in ruimtes, waardoor er meer sprake zal zijn van snijverlies.

Gekleurde tegels in het sanitair

Een van de voornaamste ontwikkelingen op het gebied van sanitair is dat mozaiek tegels populairder worden voor gebruik in de badkamer en het toilet. Waar strakke, moderne kleuren zoals wit, grijs en zwart erg populair zijn worden gekleurde tegels steeds geliefder. De oude, moderne kleuren zullen altijd geliefd blijven. Echter winnen gekleurde tegels het steeds meer van de oude klassiekers.

Wat wij bijvoorbeeld al zagen waren tegels kleine hexagon tegels in felle kleuren die de badkamer een erg frisse en zomerse uitstraling geven. Het doet denken aan een Portugese woning waar het zonnetje heerlijk binnen schijnt.

Ons advies voor u

Gaat u binnenkort tegels kopen en wilt u graag advies voor uw woning op het gebied van mozaiek? Zoals we al aangaven zijn grotere tegels en gekleurde tegels in de badkamer en het toilet steeds populairder aan het worden. Echter is iedere woning anders, en daardoor ook ons advies. Wilt u eens echt passend advies? Dan helpen wij u graag verder via bijvoorbeeld onze live chat of WhatsApp service. Of we kunnen u in contact brengen met een interieur stylist die u graag verder helpt.

Geef een reactie