Trends en ontwikkelingen

Uw eigen Geweldige droombadkamer creëren met de laatste trends

Schermafbeelding 2022 06 29 om 12.46.24

De badkamer, we gebruiken deze ruimte iedere dag weer. Deze ruimte dient praktisch te zijn, want we willen in de ochtend snel de tanden poetsen, even naar het toilet en onszelf klaarmaken voor de dag. Echter is de badkamer ook onderdeel van het luxe gedeelte van onze woning. De badkamer mag tegenwoordig steeds meer mooie uitstraling hebben en voorzien in ons gemak. Dit realiseren we bijvoorbeeld met nieuwe douches, vloerverwarming en moderne closets. Op deze manier creert u uw Droombadkamer! Maar welke trends bieden extra gemak of een extra mooie uitstraling? Daar vertellen we u in dit artikel meer over.

Digitalisering van de droombadkamer

We digitaliseren steeds meer. Natuurlijk zijn we al bekend met digitalisering in de woonkamer door middel van bijvoorbeeld een Smart TV. Of in de keuken, door gebruik van slimme verlichting. Of bij de voordeur, met bijvoorbeeld een deurbel met camera. Maar hoe zit het met onze badkamers?

Ook in de badkamer digitaliseren we steeds meer. Door gebruik van bijvoorbeeld speciale, high-tech speakers die onze favoriete radio programma’s spelen. Of badkamertelevisies die in de badkamer onze favoriete TV programma’s laten zien. Daarnaast gebruiken we tegenwoordig bijvoorbeeld wc’s die doorspoelen door enkel onze handen boven de sensor te houden (zoals je dit vaker in restaurants ziet).

Het zijn de nieuwe snufjes op digitaal gebied die ons voorzien van optimaal gemak in onze badkamers.

Verduurzaming

Een belangrijk thema dat de laatste jaren, terecht, flink groeit is verduurzaming van onze huizen. En dit geldt vanzelfsprekend ook voor onze badkamers. Wat we tegenwoordig meer en meer zien zijn waterbesparende douchekoppen en wc’s. Zo bespaart een goede douchekop al makkelijk vele tientallen liters. Een loodgieter of sanitair speciaal zaak kan u hier eenvoudig in adviseren.

De badkamer begint meer op de woonkamer te lijken

Wellicht herkent u het. We veranderen onze badkamers steeds meer zodat deze voldoet aan onze wensen tot gemak en optimaal comfort. Zo plaatsen we extra tafeltjes in de badkamer zodat we een lekker glaasje wijn mee in bad kunnen nemen. Of een houder voor onze boeken of tablets, zodat we in bad een film of serie kunnen kijken.

Wanneer we steeds meer tijd doorbrengen in onze badkamers betekend dit ook dat we de badkamer ook een steeds mooiere uitstraling willen geven. Dit doen we bijvoorbeeld met mozaiek tegels. Een mozaiek tegel, in de juiste vorm en kleur, maakt van onze badkamer een heus paradijsje waar we graag érg veel tijd door gaan brengen.

Welke trends ziet u?

Dit zijn trends die ons vooral opvallen. De digitalisering, verduurzaming en het verworden van badkamers tot woonkamers waar we steeds meer tijd doorbrengen. Zoals u gelezen hebt genieten we steeds meer van gemak en comfort in onze badkamer, zodat we lekker kunnen genieten van een relaxend avondje in de badkamer.

Geef een reactie