Uncategorized

Akoestische panelen, schilderijen die geluid absorberen.

M 6

Akoestische schilderijen, een nieuwe manier om geluid te absorberen.

Het is helemaal trending, akoestische wanddecoratie. Je zit natuurlijk ook niet te wachten op oplossingen die geluid absorberen maar het interieur er niet bepaald mooier op maken. Akoestische panelen kennen twee voordelen,  namelijk:

  • Het absorberen van geluidsgolven.
  • Zorgt voor een mooi interieur.

Wat is akoestiek?

Akoestiek is de wetenschap die zich bezighoudt met het gedrag van geluid. Geluid bestaat zoals de meeste mensen we weten uit trillingen, die zich voortplanten door een medium. In de meeste gevallen is dat lucht. In de praktijk zijn er verschillende toepassingen die akoestisch worden genoemd, en dus bijdrage aan de demping van geluid. Een voorbeeld van een bedrijf die zich naast andere wanddecoraties ook bezighoudt met akoestische toepassingen is Tegen de Wand. Zij leveren hun akoestische wanddecoraties aan retailers, maar richten zich ook op maatwerk.

Welke ruimtes zijn geschikt voor akoestische wanddecoraties?

Doorgaans kan je in vrijwel elke ruimte een akoestisch paneel ophangen, zowel thuis als in openbare ruimtes. Voor in huis zou je deze bijvoorbeeld in je keuken, woonkamer, slaapkamer of zelfs toilet kunnen hangen. Maar een echte aanrader is toch wel in je eigen knusse thuiskantoor.  Vooral wanneer je vaak telefonisch contact hebt is dit een aanrader.

Voor openbare ruimtes kun je denken aan scholen, kinderdagverblijven, sportkantines, schoolkantines, kantoorruimtes, spreekkamers, gangen, hallen en nog veel meer.

Welke akoestische waarde moet ik kiezen?

Bij het aanschaffen van akoestische schilderijen moet je goed letten op welke akoestische waarde de schilderijen bezitten. Dit is namelijk sterk afhankelijk van hoeveel geluid je meet welk akoestisch oppervlak kunt absorberen. De meeste aanbieders hebben akoestische waarde vanaf 0.25 tot 0.9, een intens verschil dus. Lees hier meer over de hoeveelheid akoestisch oppervlak dat je een ruimte moet inbrengen voor goede resultaten.

Welke vormen akoestische panelen zijn er?

Normaliter worden er twee vormen akoestische schilderijen aangeboden, namelijk: Vierkant of rechthoekig. Dit komt namelijk omdat de frames van akoestische panelen heel erg lastig te maken zijn in andere vormen. Echter zochten wij voor je naar meer mogelijkheden in vormen en maten. Uit dit onderzoek concludeerde we dat er slechts 1 aanbieder/webshop ook andere vormen akoestische wanddecoratie aanbiedt: Wecho. Zij bieden als enige ook Ronde panelen, ofwel akoestische muurcirkels aan. Daarnaast bieden zij ook de optie op te gaan voor akoestische hexagons, een echte eye-catcher!

Geef een reactie