Blog

Mozaïek tegels buiten onder de overkapping - Info & Tips

jannet serhan NnNFp21ojWk unsplash

Mozaïek tegels buiten onder de overkapping

Veel mensen gebruiken mozaïek tegels in hun badkamer of toilet op de wanden en soms ook de vloer. Maar wist je dat het ook mogelijk is om buiten dezelfde soort tegels te gebruiken? Keramische tuin- en terrastegels worden al langer gebruikt en zijn niet voor niets favoriet. Dankzij de hoge dichtheid is de kans op groene aanslag veel kleiner en ze hebben een natuurlijke uitstraling. Datzelfde materiaal wordt ook gebruikt om mozaïek tegels mee te maken, die tevens gebruikt kunnen worden in de tuin.

In dit artikel gaan we je wat meer vertellen over het gebruik van tegels in mozaïek vorm en dan met name voor onder de overkapping.

Tuintegels

Als wordt gekeken naar tuintegels wordt er over het algemeen gesproken over betonnen of keramische tegels. Het grote voordeel van keramisch is dat ze veel minder snel groen uitslaan. Zeker als je de tegels onder een overkapping plaatst, waardoor er geen neerslag op terecht komt. Er zijn ook andere materialen die je kunt gebruiken, zoals marmer op mozaïek matjes. Dit materiaal kan temperaturen tot -25 aan, waardoor ze prima geschikt zijn voor gebruik in West-Europa. Wel moet deze steen geïmpregneerd worden als ze niet overdekt liggen, omdat het water opneemt. Leg je ze onder een overkapping, dan is dit in principe niet nodig!

Overkapping van hout

Zoals gezegd kun je de bijzondere mozaïek tegels het beste combineren met een overkapping, zodat ze extra lang mooi blijven. Daarbij is het ook mooi om de tuin zelf met vierkante tegels te doen en voor onder de overkapping een speciaal mozaïek patroon te kiezen. Er zijn verschillende houtsoorten die gebruikt worden, maar een overkapping Douglas is het meest populair. Dit Douglas hout is extra duurzaam en heeft een warme, roze kleur die naarmate de tijd verstrijkt steeds grijzer wordt.

Een houten overkapping is prachtig te combineren met een mozaïek tegel in hexagon vorm voor een modern en warm uiterlijk. Ook de visgraat is erg populair op het moment, maar het kan wel snel druk worden als je een grote overkapping hebt. Stem je tuinmeubelen ook af op de tegels om te voorkomen dat het teveel wordt. Heb je een drukke tegel gekozen? Houd de meubels die onder de overkapping staan dan eenvoudig om een mooi geheel te creëren.

Keuze uit verschillende tegels

Of je de tegel nu alleen onder de overkapping legt of op een groter gedeelte in je tuin, er is genoeg keuze! Behalve de materiaalsoort kun je ook allerlei vormen mozaïek kiezen. De meeste soorten kunnen ook buiten gebruikt worden, maar hebben wel wat meer aandacht nodig dan een keramische tegel. Zo zijn er ook tegels van glas, marmer, geglazuurd porselein en kiezels. Al deze soorten zijn vorstbestendig, maar dienen vaak wel nog geïmpregneerd te worden zodat zij goed tegen vocht kunnen.

Vormen mozaïek tegel

De kiezel tegels zijn, vanzelfsprekend, de vorm van losse kiezels bij elkaar. Dit geeft een luxe en natuurlijke uitstraling. De marmeren tegels zijn er in ruit vorm, als kleine vierkantjes of zelfs als visgraat. Voor de natuurlijke look zijn ze er ook in platte kiezelvorm. Kijkende naar de porseleinen tegels, dan is er ontzettend veel keuze in vormen. Keramische tegels zijn een onderdeel van porselein, maar dan iets goedkoper dan de écht poseleine tegels. Populair hier zijn de hexagon tegels, die geweldig staan op zowel de vloer als in de keuken of badkamer op de wand.

Gaat je voorkeur toch uit naar een rustiger patroon? Ga dan voor de vierkante tegel of de rechthoekige. Is er een specifiek stuk van je tuin dat wel wat specialer mag? Dan zijn er ook tegels in ‘cubic’ vorm, als een kubus, en in de vorm van een lantaarn of pinwheel. Er is genoeg keuze voor iedereen!

Inloggen

Nog geen account?

De waardering van mozaiektegel.com bij WebwinkelKeur Reviews is 8.7/10 gebaseerd op 58 reviews.
Winkel
0 Verlanglijst
0 artikelen Winkelwagen
Mijn account